Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Članstvo Šaleški koronarni klub Velenje

V Velenju smo, 3.12.2007, ob 19.00 uri, v Zdravstvenem domu Velenje, v skladu z navodili Zveze koronarnih društev in klubov Slovenije, ustanovili Šaleški koronarni klub. V januarju in februarju 2008, smo klub registrirali in uredili vse formalnosti. 

Dne, 7.4.2008, smo sklicali volilno skupščino v prostorih mestne občine Velenje (MOV), na kateri smo predstavili program dela našega društva in izvedli volitve organov.

Ministrstvo za zdravje nam je podelilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva. Imamo tudi status humanitarne organizacije.

Šaleški koronarni klub združuje koronarne bolnike, bolnike po zastoju in infarktu srca, bolnike z angino pektoris, bolnike po premostitveni operaciji ali širitvi koronarnih arterij, bolnike z vstavljenimi umetnimi zaklopkami ali srčnim spodbujevalcem in bolnike s stabilnim srčnim popuščanjem. Vključujejo se pa lahko tudi zdravi posamezniki s povečanimi dejavniki tveganja kot so visok krvni tlak, sladkorna bolezen, povišane maščobe v krvi itd. Vljudno so vabljeni tudi svojci naših članov.

Naloga Šaleškega koronarnega kluba je, da svojim članom omogoči redno doživljenjsko rehabilitacijsko vadbo in druge aktivnosti, ki ohranjajo zdravje, vitalnost in kondicijo. 

Vsako leto organiziramo tudi obnovitveno rehabilitacijo v zdraviliščih, izlete, prednovoletno srečanje in strokovna predavanja. Sodelujemo tudi pri organizaciji in izvedbi različnih akcij ob Svetovnih dnevih zdravja.

Sedaj smo tukaj in skušamo  čim več narediti za člane - bolnike našega društva in celo Šaleško dolino z okolico. Pokrivamo vse tri občine: Mestna občina Velenje, Šmartno ob Paki, Šoštanj in vso starostno populacijo v naši dolini.

Naša velika želja je organizirati še kakšno vadbeno skupino v Šaleški dolini in okolici, ter pomagati čim večjemu številu koronarnim bolnikom tudi z vseživljenjsko rehabilitacijo, ki je edini in največji pogoj za daljše in lepše življenje slehernega koronarnega bolnika.

V ŠKK je trenutno 294 članov, od tega se rehabilitacije redno  udeležuje 119 bolnikov. Nove člane vabimo k včlanitvi neposredno preko napotitve osebnega zdravnika oziroma kardiologa in posredno preko člankov v Našem Času, povabil na predavanja, ki jih objavljamo na VTV-ju, oglasni deski v Zdravstvenem domu Velenje, na spletu, koledarju prireditev Festivala Velenje ter na naši in občinski strani na Facebooku. V program uspevamo vključevati srčne bolnike in tako širiti zavest o zdravju srca in ožilja ter jih omogočati vseživljenjsko rehabilitacijo. Iz leta v leto širimo svojo prepoznavnost z objavami v medijih in zato upamo, da bomo k včlanitvi vzpodbudili tiste, kateri nas še ne poznajo ali pa nimajo dovolj poguma, da bi se nam pridružili. 

Upravni odbor Šaleškega koronarnega kluba

Predsednica: Olga Umbreht, GSM: 031 284 698, olga.umbreht@gmail.com
Podpredsednik: Franc Čas, franc.cas1@telemach.net
Tajnica: Sonja Šalamon, sonja.salamon1@gmail.com
Blagajnik: Jože Ljubenko
Člani: Nada Štraus, Marija Šušmanovič

Strokovni svet

Diana Ramšak, dr. med. spec. int., strokovna direktorica Bolnišnice Topolšica
Lilijana Žerdoner
Petra Poznič

Nadzorni odbor

Lucija Maze, predsednica
Alenka Ograjenšek, članica
Nani Črešnik, članica

Častno razsodišče

Nada Gril
Mihaela Oštir
Jasna Žnidar

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju (stolpnica ABANKE)
in sicer VSAK PONEDELJEK od 9. do 11.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
031 284 698
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2024 delno financira Mestna občina Velenje.

maps