Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

Usposabljanje treh novih vaditeljev za ŠKK v Šmarjeških toplicah

0 Komentarji
293
07 dec 2019

Iz Šaleškega koronarnega kluba smo se Tečaja temeljnega usposabljanja vaditeljev (TUV) udeležili trije udeleženci, in sicer Janja Berzelak, Aleš Brišnik in Karmen Koželjnik. Tečaj je bil organiziran v dveh delih, 19. in 20. oktobra 2019 v Šmarjeških Toplicah in 7. decembra v Ljubljani.

Program tečaja TUV je obsegal teoretično in praktično usposabljanje za samostojno vadbo s koronarnimi bolniki, ki so nam ga podali predavatelji s področja medicine, psihologije, fizioterapije in športne vzgoje – dr. Tjaša Vižintin Cuderman, dr. med., spec. interne medicine, dr. Nina Vene, spec. kardiovaskularne med., psihoterapevtka, Maša Stevanja, univ. dipl. andragoginja, trenerka NLP, Tina Magdalenič, prof. športne vzgoje, Petra Simpson Grom, prof. športne vzgoje, in Vojko Šintler, dipl. fizioterapevt.

Tečaj TUV je poleg obširnega teoretičnega izobraževanja o koronarni bolezni, dejavnikih tveganja, znakih, zdravljenju in potrebni oz. nujni vseživljenjski rehabilitaciji obsegal velik del praktičnega izobraževanja s pripravo in izvedbo programa rehabilitacijske vadbe, in sicer z demonstracijo vadbe s skupino srčno-žilnih bolnikov iz Ljubljane (Tina Magdalenič). Izvajali smo delo v skupinah s pripravo, oblikovanjem in vodenjem vadbene ure z različnimi pristopi.

Petra Simpson Grom, prof. športne vzgoje, je predstavila uvod v sinhronizirano kardiorespiratorno rehabilitacijo – program GIO s praktičnim prikazom in izvedbo vadbe. Usposobili smo se za samostojno vodenje vadbe srčno-žilnih bolnikov, s poudarkom na kakovostni in varni vadbi, kar vpliva na prijetno počutje njenih udeležencev.

Zame, vaditeljico, je vodenje skupine izziv, saj je moja želja, seveda poleg podajanja strokovne vadbe, v vadbene skupine vnesti tako dobro voljo, pozitivno energijo, srčnost in sproščenost vadečih kakor tudi zaupanje in motivacijo za obisk. K odločitvi za sprejem vloge vaditelja v koronarnem klubu me je vzpodbudila želja pomagati koronarnim bolnikom in izvajati njim prilagojeno telesno vadbo, jim pomagati soočati se z boleznijo in seveda ustvariti prijetno, pozitivno vzdušje na vadbah.

Mnogo bolj pomembno je, kakšen bolnik ima bolezen, kot kakšno bolezen ima. (W. Osler)

Karmen Koželjnik

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 20 april 2020 09:22
Sorodne Novice: Predavanje na skupščini ŠKK Velenje Vadba preko videa za člane ŠKK Velenje 13. redna skupščina ŠKK uspešno izpeljana 12. Prednovoletno srečanje ŠKK Obnovitvena vseživljenska rehabilitacija članov ŠKK v Radencih
usposabljanje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju (stolpnica ABANKE)
in sicer VSAK PRVI IN TRETJI TOREK V MESECU od 9. do 11.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
070 745 835
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2020 delno financira Mestna občina Velenje.

maps