Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

Stopimo skupaj! Varno in zdravo v novo leto.

0 Komentarji
417
19 dec 2021

Spoštovani!

Ministrstvo za zdravje je tudi nas pozvalo k sodelovanju pri promociji »Tedna cepljenja«, ki se začne v nedeljo, 19.12. ob 08:00 uri in se zaključi 23.12. ob 20:00 uri. Gre za  nacionalno akcijo cepljenja s sloganom: »Stopimo skupaj! Varno in zdravo v leto 2022.«. V tednu cepljenja bo cepljenje možno v cepilnih centrih, in sicer 12 ur dnevno, v urgentnih centrih pa bo dosegljivost 24 ur.

Več kot 5000 oseb je v času epidemije zaradi covid-19 izgubilo življenje, čeprav bi marsikatero od teh lahko preprečili s cepljenjem. Zelo pomembno je, da se pomen in dobrobit cepljenja razširi med člani društev bolnikov, saj sodijo med ključne skupine, ki jih poskuša doseči ta akcija. Ti so poleg kroničnih bolnikov ne glede na starost vse osebe stare 50 let in več, ki še niso cepljene in vsi tisti, ki bi se lahko cepili s poživitvenim odmerkom.

Pomemben je podatek, da so bile pri polno cepljenih osebah okužbe potrjene v 4,6%  ter da je bilo polno cepljenih hospitaliziranih oseb je 0,1%. (Vir: covid-sledilnik -  https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats )

Pomembno je tudi, da se naše člane informiramo o tem, da s cepljenjem sicer ne moremo 100% preprečiti okužbe z virusom, vsekakor pa lahko preprečimo težji potek bolezni, hospitalizacijo in smrt zaradi covid-19.
Na spletni strani Zveze smo že objavili uvodni nagovor Ministra za zdravje RS Janeza Puklukarja, v dneh do pričetka akcije bomo objavljali še nekatera druga sporočila povezana s cepljenjem. Prosimo vas, da se tej akciji pridružoite tudi v vašem društvu, bodisi z objavami na vaših spletnih straneh in FB profilih bodisi z pismi ali elektronskim komuniciranjem s člani. V priponki vam pošiljam gradivo, ki smo ga prejeli s strani Ministrstva za zdravje.

Alenka Babič,
Zveza koronarnih društev in klubov  Slovenije
Podpredsednica

2021Dnevi-cepljenja-LETAK-A4-1

0.0
Zadnja posodobitev: nedelja 19 december 2021 07:41
Sorodne Novice: VABILO NA PREDNOVOLETNO SREČANJE Novosti pri zdravljenju sladkorne bolezni Novo odstvo Zveze 12. Prednovoletno srečanje ŠKK Vabilo na Prednovoletno srečanje 2019 CELODNEVNI IZLET V KRKO, TOVARNO ZDRAVIL, d.d. Novo mesto IN ŠMARJEŠKE TOPLICE Z OKOLICO
cepljenja dnevi

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju (stolpnica ABANKE)
in sicer VSAK PRVI IN TRETJI TOREK V MESECU od 9. do 11.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
070 745 835
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2020 delno financira Mestna občina Velenje.

maps