Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

Predstava Holesterol ni komedija

0 Komentarji
18
08 jun 2024

V novi predstavi z naslovom Holesterol ni komedija, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje – s humorjem. Raziskuje naš odnos do zdravja, zdravstvenega sistema, vseh pravil, ki se jih moramo držati, obenem pa z občinstvom deli tudi svojo osebno izkušnjo, ki je spremenila njegovo življenje. Namesto dolgočasnega nizanja dejstev in številk o običajno izredno resni tematiki, se Javšnik gledalcem približa s humorjem in univerzalnimi življenjskimi resnicami, s katerimi se lahko poistovetimo prav vsi. “Ljudje se premalo zavedajo, kako pomembno je zdravje. Vse do trenutka, ko je za to že prepozno,” pravi Javšnik. “In vedno je dobro, če takšne pomembne zadeve sporočiš v prvi osebi ednine. Torej stvari, ki so se ti zgodile osebno. Takrat ljudje temu bolj zaupajo, bolj verjamejo in so temu tudi bolj pripravljeni slediti.”

Predstava raziskuje slovenske navade, ki pogosto vodijo v težave s holesterolom. Ob tem pa Javšnik ne žuga. Namesto tega se skozi humoren prizvok sooča z realnostjo in spodbuja gledalce k razmisleku o svojem in življenjskem slogu svojih bližnjih.

Holesterol ni komedija, ni le predstava, ampak tudi misija. Na spletni strani  vzemiksrcu.si, kjer je možen brezplačen ogled predstave, lahko gledalci najdejo tudi druge uporabne izobraževalne vsebine o holesterolu. Namen vseh aktivnosti v sklopu kampanje je povečati zavedanje o pomembnosti rednih pregledov ravni holesterola LDL v našem telesu in s tem preprečiti srčno – žilne dogodke.

Predstava je nastala v sodelovanju med avtorjem in Združenjem kardiologov Slovenije, Združenjem zdravnikov družinske medicine Slovenija, Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije, Zvezo koronarnih društev in klubov Slovenije ter Novartisom in je del kampanje za preprečevanje srčno – žilnih zapletov in dvig zavedanja o pomembnosti rednih pregledov ravni holesterola LDL med prebivalstom. Predstava je dostopna samo na spletni strani  kjer lahko gledalci najdejo tudi druge uporabne izobraževalne vsebine o holesterolu.

Zato si vzemite ta nasvet k srcu: smeh je že pol zdravja, za drugo polovico pa lahko z malo truda poskrbite sami.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
holesterol koronarci Predavanje ŠKK zdravje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju
in sicer VSAK PRVI PONEDELJEK V MESECU od 8. do 10.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
031 284 698
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2024 delno financira Mestna občina Velenje.

maps