Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

Predavanje MOTNJE DIHANJA MED SPANJEM - utrinki

0 Komentarji
12
11 jun 2024

V Šaleškem Koronarnem Klubu smo v sklopu vseživljenjske rehabilitacije in opolnomočenja srčno-žilnih bolnikov organizirali predavanje o »Motnjah dihanja med spanjem«. Predavanje je pripravila in odlično izvedla dipl. medicinska sestra Lidija Časl, ki v Bolnišnici Topolšici sodeluje pri obravnavi bolnikov, ki imajo prekinitve dihanja med spanjem.

Predavateljica nam je predstavila motnjo dihanja, ki jo strokovno imenujemo »OBSTRUKTIVNA SLEEP APNEA«, poimenovano s kratico »OSA«.
Slušatelje je seznanila o znakih in simptomih, na katere morajo biti pozorni posamezniki in njihovi svojci pri prepoznavanju te motnje.
Kakšna je pot do postavitve diagnoze in kako takšno testiranje izvedejo v Bolnišnici Topolšici.
Predstavila nam je aparat, ki ga doma uporabljajo bolniki in praktično namestitev ene izmed številnih mask, ki se uporabljajo za zdravljenje tovrstne spalne motnje.
Predavanje je bilo zelo zanimivo, predavateljica nam je predstavila primere s katerimi se srečuje pri svojem delu in še posebej poudarila kako pomembna je vloga svojcev pri prepoznavanju to vrstne motnje in njihov su port pri zdravljenju.
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Predavanje Predavanje - BOLEZNI V DOBI IZOBILJA Predavanje Tehnike sproščanja Vabljeni na predavanje dr. Andreje Cokan Vujkovac in s prim. Apolonom Maroltom Predavanje "Srčno popuščanje" Predavanje: Kako premagati arteriosklerozno bolezen? Vabljeni na predavanje "Imejmo radi svoje srce" Vabljeni na predavanje: Ledvice in srce Vabljeni na predavanje "Kaj lahko storimo za svoja prebavila" Vabljeni na predavanje "Kako delujejo cepiva proti Covidu?"
koronarni klub Predavanje ŠKK

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju
in sicer VSAK PRVI PONEDELJEK V MESECU od 8. do 10.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
031 284 698
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2024 delno financira Mestna občina Velenje.

maps