Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

Obnovitvena vseživljenjska rehabilitacija v Radencih

0 Komentarji
452
25 sep 2023

Zainteresirani člani ŠKK za obnovitveno rehabilitacijo smo letos kar težko pričakovali drugo nedeljo v mesecu septembru, da smo se lahko odpravili v Radence. Prejšnja leta je bilo to na prvo nedeljo in tako bo zopet v letu 2024, saj je predsednica Erika že rezervirala ta termin. Za zainteresirane je bil organiziran avtobusni prevoz, kateri nas je popeljal na radensko teraso pod severnim obrobjem Slovenskih goric. To je območje z najbogatejšimi in najkakovostnejšimi slatinskimi območji v Sloveniji, kjer se lahko poslužimo, kolikor želimo, svetovno znane mineralne vode Radenska. Že na avtobusu nam je predsednica Erika razdelila tiskovino z navedenim paketom obnovitvene rehabilitacije, ki je bil resnično bogat in za vsak dan posebej naveden animacijski program, razdeljen po urah. Udeležence je pozvala, naj si pravočasno (do začetka februarja) dobijo  zdravstvene napotnice za terapije za jesen 2024, ker so dolge čakalne dobe. Zaželela nam je uspešno rehabilitacijo in preventivno udejstvovanje ter veliko veselih in sproščujočih trenutkov.

Kaj vsebuje paket obnovitvene rehabilitacije:
- nastanitev v sobi in polpenzion (po želji poln penzion z doplačilom)
- neomejeno kopanje v bazenih s termalno vodo
- jutranjo telovadbo v vodi in na suhem
- vodna telovadba ob 13h
- kopalni plašč v sobi
- fitnes
- bogat animacijski program (vsak dan 2 x vodeni sprehodi, vodni fitnes ob spremljavi glasbe, 1 x v tednu pohod na Kapelski Vrh)
- možnost organizacije izleta, vendar z doplačilom
- 1x dnevno uporaba savne
- sejna soba za druženja in morebitna predavanja
- brezplačen dostop do interneta
- prevoz.

Kratka zgodovina Radencev
Prvi zapisi o kraju Radenci so iz leta 1436, kot zdravilišče pa so bili Radenci odkriti leta 1833, ko je študent medicine Karl Henn odkril izvire te zdravilne vode – slatine. Leta 1869 dr. Karl Henn postavil prvo polnilnico in tako smo dobili v Sloveniji prvo ustekleničeno vodo. Leta 1882 pa se je tukaj začela prava zdraviliška dejavnost. Postopoma so začeli odpirati nove vrelce, graditi nove polnilnice in hotelske ter hotelom pripadajoče objekte (zdraviliške, športne in rekreacijske). Že leta 1865 so začeli urejati zdraviliški park. Zasadili so smreke, kasneje tudi hraste.  

Slika2 Prvi izvir

Bivanje v Radencih
Kot se spodobi za začetek prijetnega rehabilitacijskega dopusta, nas je takoj, ko smo izstopili iz avtobusa, objelo toplo, sončno vreme in kot da je bilo dogovorjeno, je bilo takšno ves čas našega bivanja v Radencih. Ta dan je bil namenjen v prvi vrsti namestitvi v sobe, vsi smo imeli rezervirano izvrstno kosilo, seveda po izbiri. Kdor je želel je lahko že tudi prvi  dan preizkusil, če je voda v bazenih še ravno toliko mokra, kot je običajno (bil je že prost vstop v bazenski kompleks), večina pa se je sprehodila po zdraviliškem parku mogočnih dreves, v katerem prevladujejo hrasti. Žal smo kar hitro ugotovili, da je kar precej dreves klonilo v letošnjem neurju in na mestih, kjer so se še lani bohotila, so ostali samo panji.

Slika2 Mini golf v parku

Slika2 Sprehodi po parku

Slika2 Sprehodi po parku

Od ponedeljka do petka je ob istih urah potekal enak animacijski program, z izjemo petka, ko je bil popoldan organiziran malo daljši voden pohod na Kapelski Vrh, v soboto, dan pred odhodom pa ga je bilo nekoliko manj. Letos je bil naš animator Golob Stanko, ki nas je zjutraj prebudil z vadbo na suhem, dvakrat v dopoldanskem času vodil na sprehode, kakor tudi na Kapelski Vrh in nas dodobra razgibal z vodnim fitnesom. Poleg v naprej določenega programa nam je še dodatno delil nasvete glede pravilne vadbe, v vodi naučil določenih spretnosti in če je le mogel, je podaljšal vadbo v našo korist. Res je bilo prijetno se udejstvovati pri njem.
Veliko več kot besede povedo slike, zato je v nadaljevanju slikovno gradivo.

Slika2 Jutranja vadba

Slika2 Vodni fitnes

Slika2Pohod med vrelci

Slika2 Pohod na Kapelski Vrh

Slika2 Vinogradniška posest malo pod Kapelskim Vrhom

Slika2 Pri vinski fontani na Kapelskem Vrhu

Slika2 Predsednica Erika skrbi za člane tudi med časom rehabilitacije

Slika2 Merjenje tlaka v času rehabilitacije

Slika2 Nadomeščanje izgubljenih kalorij v bližnji slaščičarni

V sredo je bila živa plesna glasba v avli hotela Radin, za kar bi lahko rekli, da je bila pika na i za zdravje srca in dobrega počutja.

Slika2

Slika2

Slika2

Slika2

Slika2

Slika2

Slika2

V imenu udeležencev vseživljenjske rehabilitacije se zahvaljujem predsednici Eriki Berlak in ekipi Sava Hotels&Resorts, Zdravilišče Radenci, da so se dogovorili za takšen program, po katerem je lahko našel vsak zase, kar mu je odgovarjalo tako za rehabilitacijo, kot za preventivo na področju koronarnega zdravja.

Slika2 Skupinska fotografija pred odhodom iz Radencev

Pripravila: Olga Umbreht
Slikovno gradivo: Janko Petre in Olga Umbreht

0.0
Zadnja posodobitev: 25 september 2023 03:13
Sorodne Novice: Obnovitvena vseživljenjska rehabilitacija članov ŠKK v Radencih med 4. in 11.9.2022 OBNOVITVENA VSEŽIVLJENJSKA REHABILITACIJA ČLANOV ŠKK V RADENCIH Obnovitvena vseživljenska rehabilitacija članov ŠKK v Radencih
radenci rehabilitacija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju
in sicer VSAK PRVI PONEDELJEK V MESECU od 8. do 10.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
031 284 698
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2024 delno financira Mestna občina Velenje.

maps