Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

OBNOVITVENA VSEŽIVLJENJSKA REHABILITACIJA ČLANOV ŠKK V RADENCIH

0 Komentarji
1375
05 nov 2021

Prva septembrska nedelja je že nekaj let dan, ko se zainteresirani člani ŠKK odpravimo na obnovitveno vseživljensko rehabilitacijo v Radence.  Za vse je do potankosti splanirano, organizirano, tudi avtobusni prevoz, kdor želi.
Predsednica ŠKK Erika Berlak je na avtobusu imela najprej pozdravni govor, predstavitev poteka celotne rehabilitacije, razdelila pa je tudi izpis  7 dnevne časovnice poteka vseh možnih aktivnosti za udeležence.
Po slabih dveh urah prijetne, umirjene vožnje smo prispeli na cilj.

Nedelja je bila namenjena za nastanitev, sprehode, kdor je želel pa tudi kopanje. V neposredni bližini hotela Radin, kjer smo bili nastanjeni, je velik park z mogočnimi drevesi in na novo urejen mini golf. 

radenci01

radenci01

V ponedeljek smo pričeli z rehabilitacijo, vsak po svojih željah in zmožnostih. Začeli smo z jutranjo vadbo na suhem za zdravo srce, nadaljevali z vodenim sprehodom in nazadnje vadbo v vodi. Kdor je imel napotnico za terapije se je pač moral za tisti čas odpovedati drugim aktivnostim.

radenci01

Ves dan smo imeli prost vstop v bazene in  savne. Paket rehabilitacije je zajemal tudi pitje radenske Slatine v  zelo prijetnem salonu mineralne vode, kjer se predvaja ves čas žvrgolenje ptic, nameščen je tudi mini vrelec mineralne vode, tako da ima obiskovalec občutek, da je v naravi. 

Vrelce radenske mineralne vode je odkril l. 1833 študent medicine Karl Henn in l. 1869 so bile napolnjene prve glinene steklenice mineralne vode, zdraviliški turizem na osnovi radenske slatine pa se je pričel l.1882.

radenci01

Ker je naše počutje in zdravje v veliki meri odvisno tudi od primernega in zdravega prehranjevanja, je bilo tudi letos organizirano predavanje na to temo. Ga.Marija Sraka nas je spomnila oz. opomnila na pomen vitaminov in mikroelementov v različnih hranilih.

Kot se spodobi za vsako zadevo da ima nekakšen zaključek, je bil le ta tudi organiziran na predzadnji dan naše rehabilitacije. Tega smo si doplačali in resnično nam ni bilo žal. To je bila »krona« vsega že doživetega lepega. Odpeljali smo se na Goričko v Bodonce, kjer se v idiličnem naravnem ambientu nahaja gostišče Na Jasi.

Predsednica Erika nam je pripravila prijetno presenečenje. S šopkom v roki   nas je pričakal prijeten in zabaven pevec, humorist in avtor številnih avtorskih skladb Franc Gorza. Ustreglo nam je tudi vreme, da smo se lahko zabavali zunaj, v skladu z zahtevami NIJZ. To je bilo petja, plesa in dobre volje, kar je še utrdilo rehabilitacijske cilje.

Pripravila:  Olga Umbreht

radenci01

radenci01

radenci01

radenci01

radenci01

0.0
Zadnja posodobitev: 05 november 2021 05:20
Sorodne Novice: PONOVITEV JAVNEGA RAZPISA KANDIDACIJSKEGA POSTOPKA ZA VOLITVE ČLANOV ŠKK Obnovitvena vseživljenjska rehabilitacija v Radencih Vseslovensko srečanje članov-bolnikov Zveze koronarnih društev in klubov v Velenju RAZPIS KANDIDACIJSKEGA POSTOPKA ZA VOLITVE ČLANOV ŠKK Obnovitvena vseživljenjska rehabilitacija članov ŠKK v Radencih med 4. in 11.9.2022 Zbor članov DRUŠTEV IN KLUBOV SLOVENIJE Posveti za člane ŠKK s prim. Apolonom Maroltom Drage članice in člani ŠKK, vabljeni na izlet v Posavje Predavanje na skupščini ŠKK Velenje Vadba preko videa za člane ŠKK Velenje
radenci

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju
in sicer VSAK PRVI PONEDELJEK V MESECU od 8. do 10.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
031 284 698
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2024 delno financira Mestna občina Velenje.

maps