Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

Obnovitvena vseživljenjska rehabilitacija članov ŠKK v Radencih med 4. in 11.9.2022

0 Komentarji
182
20 nov 2022

Od prve do druge nedelje v mesecu septembru je vsako leto obdobje, ko si zainteresirani člani ŠKK nabiramo novih moči v zdravilišču v Radencih. Kot običajno, je tudi letos bil organiziran avtobusni prevoz. Število prijavljenih se povečuje, kar potrjuje potrebo po tovrstni rehabilitaciji in druženju. Čas potovanja je  kot vedno namenila predsednica Erika Berlak za podajo osnovnih napotkov in informacij za bivanje in dejavnosti v času te rehabilitacije. Spomnila je tudi, da je v aranžma vključena 24 urna zdravstvena varnost.

Ob prihodu v Sava hotel  smo uredili formalnosti na recepciji in prejeli »ključe« v obliki kartice za prosti vstop k večini storitev, ki jih nudi zdravilišče.

Še pred nastanitvijo v sobe nas je  ob kozarčku rujnega uradno sprejel predstavnik zdravilišča g. Blaž Černela. Ob tej priliki je iz naših grl zadonela tudi pesem Kolkr kapljic, tolko let, Bog nam daj na svet živet. Ob kapljici pa smo, kakor se spodobi takoj postali pesniško navdihnjeni in smo dodali kitico … 300 kapljic, 300 let …. 

radenci

radenci

Nedeljsko popoldne smo izkoristili za sprehode po Radencih, kdor pa je želel, je imel že tudi prosti vstop v bazene in savne. V neposredni bližini hotela Sava je prijeten park z mogočnimi drevesi, ki obiskovalce kar vabijo pod svoje veličastne krošnje. 

V ponedeljek pa se je začelo zares: kdor je imel Delovni nalog za dodatne  terapije, je seveda namenil v naprej določen termin za tovrstno rehabilitacijo. Ostali pa smo imeli na izbiro mnogo različnih preventivnih dejavnosti, začenši z jutranjo telovadbo pred hotelom, potem pohodom med vrelci v okolici Radencev, pa vodeno telovadbo ter vodni fitnes.  Ne smem pozabiti tudi na možnost pitja mineralne vode, ki je bogata s CO2. Priporočeno je pitje 3-krat na dan, uro pred obrokom, pet zaporednih dni, kar pomeni, da imamo ravno dovolj časa tudi za to vrsto rehabilitacije. Dr. Andrej Vugrinec, specialist kardiologije, vaskularne in interne medicine, priporoča uživanje te zdravilne mineralne vode za zdravo srce, uravnotežen krvni tlak in ureditev prebavnih motenj.  V prijetnem ambientu v hotelu priteče voda naravnost iz izvira in je bogata z minerali. 

radenci

radenci

radenci

radenci

Hrana v hotelski restavracij je bila tudi letos odlična. Obroki so pripravljeni tako, da ohranjajo zdravje in vitalnost. Vse pa je samopostrežno in moramo biti kar samodisciplinirani, da s količino ne porušimo zdravo pripravljenih obrokov. Kljub temu, da zgleda urnik rehabilitacije kar natrpan, je bilo še dovolj časa za prijetna druženja. Po večerih je bila v hotelu občasno tudi »živa muzika« za ples. Znano je, da je ples za zdravo srce zelo zaželena oblika telesne aktivnosti. Ob plesu se pospeši srčni utrip, glasba blagodejno vpliva na celotno počutje in poveča se prekrvavljenost celotnega ožilja.

Kot že večkrat, je bil tudi letos za tiste, ki so želeli, organiziran zaključek v Bodoncih v gostišču Na jasi. Kot že napisano, je ples zelo koristen za zdravo srce in dobro počutje, zato je predsednica Erika je tudi za letošnji zaključek poskrbela za tovrstno rehabilitacijo. Za zabavo in glasbo ter petje je bil zadolžen prijeten in zabaven Franc Gorza. Kot on zna, je organizatorko prisrčno pozdravil z vrtnico.

Vedno nasmejana gostilničarka Ksenija je pripravila.odlično.postrežnjačo-njihovo tradicionalno jed, bograč in gibanico. Ko je odšel  naš Gorza po drugih obveznostih, ga je nadomestil harmonikar Mark Tivadir in tako se je nadaljevala glasba, petje in ples. Vsi prisotni so bili res dobro razpoloženi, vsi so se plesno rehabilitirali.

radenci

radenci

Kar prehitro je minil teden, prišla je nedelja in slovo od prijaznega hotelskega osebja in naše animatorke Janje. Odpravili smo se zopet brezskrbno na avtobus in se poslovili od Radencev za letos. 

Predsednica Erika je obljubila, da se bo tudi za drugo leto potrudila in dogovorila za ugodno varianto obnovitvene vseživljenjske rehabilitacije članov ŠKK v Radencih  v času od 10. do 17. septembra 2023.

Pripravila: Olga Umbreht

0.0
Zadnja posodobitev: nedelja 20 november 2022 08:48
Sorodne Novice: Zbor članov DRUŠTEV IN KLUBOV SLOVENIJE OBNOVITVENA VSEŽIVLJENJSKA REHABILITACIJA ČLANOV ŠKK V RADENCIH Posveti za člane ŠKK s prim. Apolonom Maroltom Drage članice in člani ŠKK, vabljeni na izlet v Posavje Predavanje na skupščini ŠKK Velenje Vadba preko videa za člane ŠKK Velenje 13. redna skupščina ŠKK uspešno izpeljana 12. Prednovoletno srečanje ŠKK Usposabljanje treh novih vaditeljev za ŠKK v Šmarjeških toplicah Obnovitvena vseživljenska rehabilitacija članov ŠKK v Radencih
radenci rehabilitacija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju (stolpnica ABANKE)
in sicer VSAK PRVI IN TRETJI TOREK V MESECU od 9. do 11.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
070 745 835
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2020 delno financira Mestna občina Velenje.

maps