Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

Izlet v Radeče na splavarjenje na reki Savi

0 Komentarji
975
29 maj 2022

Sobota, 21.5.2022 Izlet članov ŠKK v Radeče na splavarjenje po reki Savi

Že ob vstopu na avtobus se je čutilo, da je pred nami lep dan. Izmenjava iskrenih pozdravov in srčnih misli, so nam potrdili pričakovanja, da smo željni druženja. Ja, res, zadnji dve leti sta bili tisti, ki sta zaznamovali naše življenje in veliko potrebo po druženju in potepanju po lepi Sloveniji. 

Pot nas je vodila proti dolini Save, tja kjer se Savinja izliva v Savo. V Ratečah smo doživeli lepo dobrodošlico in povabilo na splavarjenje. Ob zvokih frajtonarice smo se tudi zavrteli, zapeli in prisluhnili zgodovini splavarjenja. Spravilo lesa v dolino po rekah Savinji in Savi ter nazaj "gor" drug material, je dodalo tem ljudem svoj pečat, svoje življenje, pogosto tudi tvegano. Čudoviti uri s splavarji sta prehitro minili in čas se je na tej lepi reki za trenutek ustavil. 

Občudovali smo mostove, ki krasijo Zidani most. Pravzaprav dajejo naselju Zidani most edinstveno podobo. Trije mostovi, dva železniška in eden cestni, so nam pričarali to edinstvenost, to posebnost mostov.  Mogočni, zidani, kamniti, v zgodovini večkrat porušeni, povezujejo … , in nehote se mi pritihotapi misel, da mostovi morajo povezovati, povezovati ljudi, prijateljstva. Težko jih je zgraditi, a porušijo se prehitro. In ravno to prijateljstvo, ki se gradi, neguje v takih druženjih, prepleteno s preteklostjo in s pridihom sedanjosti, dodajajo smisel prihodnosti. Potrjujejo kako nam tega manjka!
Ja, s flosom smo doživeli lepo sedanjost, ki pa jo je dobrota, okusni splavarski golaž, še dopolnila. 

Naša pot pa se je nadaljevala med hribovje, do ekološke kmetije, kjer smo lahko občudovali njihovo lastno predelavo mleka. Pozornost je privabila zbirka starih orodij, ki jim je bila v pomoč pri delu in so jih sami izdelali. Nekateri predmeti beležijo letnico 1850 in so zelo dobro ohranjeni.
Cesta, ki vodi do te kmetije je strma, ozka ali pa je bil avtobus prevelik … . Ob vrnitvi v dolino smo zaploskali vozniku za spretno in varno vožnjo. 

V prijetni gostilni smo ob dobri hrani, še posebej štrudlju, pijači, smehu in veselem druženju, zaključili ta naš izlet po lepem delu Slovenije.
Z lepimi občutki in bogatimi doživetji, smo se odpeljali proti Velenju, kjer se tudi potrjuje spoznanje, kako lepa je naša domovina.
In kaj nam ostaja? Spomini so tisti, ki nam ostanejo, v srcu! 

Hvala za te spomine!
Alojz Harnik

2022-J-skupna-slika

0.0
Zadnja posodobitev: 29 maj 2022 07:35
Sorodne Novice: Izlet na Koroško Izlet v Posavje 2021 Drage članice in člani ŠKK, vabljeni na izlet v Posavje V sredo, 12. junija 2019 gremo na izlet na Pohorje! CELODNEVNI IZLET V KRKO, TOVARNO ZDRAVIL, d.d. Novo mesto IN ŠMARJEŠKE TOPLICE Z OKOLICO
izlet

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju
in sicer VSAK PRVI PONEDELJEK V MESECU od 8. do 10.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
031 284 698
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2024 delno financira Mestna občina Velenje.

maps