Hitri kontakt

Šaleški koronarni klub

Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje
070 745 835
info@koronarni-klub-velenje.si

Aktualno/objave Klubske aktivnosti, izleti, srečanja, predavanja...

10. let delovanja Šaleškega koronarnega kluba

2 Komentarji
4563
27 nov 2017

Šalesko koronarni klub je bil ustanovljen v letu 2007. Ustanovitelji kluba so bili: Dušan Dolinar, Ingeborg Čas,Urška Bandalo, Polonca Lebar, Ilijana Markoš Krstulovič,  Apolon Marolt, Katjuša Mravljak, Dubravka  Pečnik in Erika Berlak.

Letos praznuje klub deset let delovanja, jubilejno praznovanje kluba bo v soboto, dne 2. decembra 2017 v restavraciji pod Jakcem v Velenju. Na praznovanju jubileja se bomo ozrli na našo prehojeno pot  in se zahvalili vsem ustanoviteljem, donatorjem in podpornikom šaleško koronarnega kluba.  

Šaleško koronarni klub ima status društva, ki ga je nam podelilo Ministrstvo za zdravje, ker delujemo na področju zdravstvenega varstva. Imamo tudi status  humanitarnosti in smo neprofitna organizacija nepridobitnega združenja  koronarnih bolnikov, njihovih svojcev ter drugih oseb s težavami srčno žilnih obolenj. Poslanstvo kluba je predvsem v prizadevanju, da koronarni bolnik ter ostale osebe z enakimi in podobnimi težavami lažje  premagujemo  posledice koronarne bolezni, nadaljujemo  s programom strokovno vodene redne telesne vadbe, si  medsebojno pomagamo preko skupinskih oblik druženja, pohodništva in strokovnih predavanj ter tako kljub bolezni ohranjamo  pričakovano kvaliteto življenja.
V Šaleško koronarnem društvu, ki pokriva Mestno občino Velenje, Šmartno ob Paki in Šoštanj  je trenutno včlanjeno 275 članov, od tega se rehabilitacijske vadbe redno ali občasno udeležuje 121 bolnikov. Nove člane vabimo k včlanitivi neposredno preko napotitve osebnega zdravnika oz. kardiologa in posredno preko člankov  v Našem času, povabil na predavanja, ki jih objavljamo na VTV-ju, oglasni deski v Zdravstvenem domu Velenje, na spletu, koledarju prireditev Festivala Velenje  ter na naši in občinski strani na Facebooku.

Naša velika želja je organizirati še kakšno vadbeno skupino in se razširiti v Šaleški dolini in okolici ter pomagati čim večjemu številu koronarnih bolnikov tudi z vseživljenjsko rehabilitacijo.

CILJI ZA NAPREJ :
-  še naprej bomo zagotavljali pogoje za redno rehabilitacijsko vadbo
-  nadaljevali bomo s programov zanimivih predavanje
-  s svojim delom bomo promovirali skrb za zdravo življenje ter sodelovali z ostalimi drugimi društvi, ki v Šaleški dolini delujejo na področju varovanja zdravja

Naj ob koncu izrazim hvaležnost vsem donatorjem in podpornikom kluba ter vsem, ki ste na kakršenkoli način pripomogli k  delovanju kluba. Le z neomajnim in doslednim sledenjem končnemu cilju – zagotoviti celostno doživljenjsko srčno-žilno rehabilitacijo in podporo kakovostnemu  življenju vsem tistim, ki jo potrebujejo – bo tudi v celoti izpolnjeno plemenito poslanstvo te enkratne humanitarne organizacije. Zadovoljno življenje članov in njihovih družin bo najboljše priznanje in nagrada, pa tudi (samo) potrditev.

Erika Berlak, predsednica ŠKK

0.0
Zadnja posodobitev: 08 december 2017 05:49
Sorodne Novice: Vabilo na Skupščino Šaleškega koronarnega kluba, 2024 Vabilo na skupščino Šaleškega koronarnega kluba 2023 15. REDNA SKUPŠČINA ŠALEŠKEGA KORONARNEGA KLUBA Vabilo na skupščino Šaleškega koronarnega kluba Vabljeni na letno skupščino Šaleškega koronarnega kluba Obisk Koronarnega kluba Brežice 12. redna skupščina Šaleškega koronarnega kluba Odprta prenovljena spletna stran Šaleškega koronarnega kluba
šaleški koronarni klub

2 Odzivi 10. let delovanja Šaleškega koronarnega kluba

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Se želite vključiti v Šaleški koronarni klub in postati naš član?

Dodatne informacije lahko dobite tudi v času uradnih ur
v prostorih Mestne četrti Desni breg na Kersnikovi cesti 1 v Velenju
in sicer VSAK PRVI PONEDELJEK V MESECU od 8. do 10.ure

  Izpolni pristopno izjavo


Šaleški koronarni klub Velenje
Vodnikova cesta 1
SI-3320 Velenje, Slovenija
031 284 698
MOVelenje
Program dela ŠKK Velenje v letu 2024 delno financira Mestna občina Velenje.

maps